5 черв. 2016 р.

Інфографіка

За статистикою 90-95% користувачів соціальних мереж не створюють свого власного контенту, а лише визначають, який контент найбільше відповідає їх поглядам, та після цього публікують його на своїх сторінках. Якщо ж Вам цікаво самим створювати свій власний оригінальний контент, то особливу увагу слід приділити інфографіці, адже вона найбільш повно сприймається іншими користувачами. Завдяки впровадженню ІКТ у більшість сфер діяльності людини сьогодні, ми маємо можливість унаочнювати різні види інформаційних повідомлень. Наприклад, це часто використовується при поданні числових даних у вигляді графіків та діаграм. Проте, якщо з графіками і діаграмами ми знайомі і часто їх використовуємо, то інші види інфографіки сьогодні зустріти можна не так часто, як хотілося б, хоча саме вони дають можливість повідомити інформацію іншим так, щоб її сприйняли та зрозуміли без особливих витрат часу. У текст потрібно вчитуватись, зосереджуватись на ньому. Якщо ж інформацію візуалізувати (перетворити її у картинку), то необхідність у довгих пояснення і запам'ятовуванні зникає сама собою. 
Що ж таке інфографіка? Інфографіка  це графічний спосіб подання інформації, знань і даних з метою демонстрації співвідношення фактів.


Виділяють 4 основних види інфографіки:
  • Статична – тут подаються лише факти, числові дані та взаємозвязки між ними. Вона має вигляд давно відомих нам графіків та діаграм.
  • Динамічна – покликана візуалізувати динаміку зміни або певний прогрес. Найчастіше використовується для подання економічних та статистичних показників.
  • Інфографіка-інструкція – демонструє послідовність дій з метою навчання або пояснення певних процесів.
  • Відеоінфографіка – може поєднувати різноманітні напрямки візуалізації даних, що швидко фіксуються у свідомості користувача, завдяки їх зачитуванню.  
Проте і сьогодні фахівці сперечаються з приводу того, що ж саме з різноманіття графічного матеріалу є інфографікою, а що ні. Тобто, які графічні повідомлення справді несуть інформації, а які є просто картинками.
Пропоную розглянути ось такий варіант, створений за допомогою безкоштовного сервісу http://www.easel.ly/:
Для того, щоб зрозуміти, чи є дане зображення інфографікою, потрібно прибрати максимум текстових пояснень з нього, залишивши тільки заголовки (у даному випадку і їх можна прибрати, бо всі пояснення подано у графічному вигляді). 
Якщо зміст залишиться зрозумілим (як у даному випадку), то таке зображення є інфографікою. На цьому у мене все. Бажаю успіхів у запровадженні нового тренду у презентаціях!  

2 коментарі:

  1. Цікаво! Також можна створити інфографіку-анімацію скориставшись цим сервісом http://www.visme.co/ виходить дуже класно.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, прекрасний сервіс. ;) Дуже сучасно та яскраво!

      Видалити