2 квіт. 2016 р.

Діаграми в Excel 2007

Призначення діаграм

Для більш наочного подання даних часто використовують діаграми різних видів. Діаграма - це графічне зображення, у якому співвідношення між числовими даними відображається з використання геометричних фігур.
Діаграми в табличному процесорі будуються автоматично на основі даних, внесених у електронну таблицю. Якщо таблиці редагують (змінюють числові або текстові дані, які у ній знаходяться), то діаграма змінюється автоматично. Саме тому діаграми табличного процесора Excel називають динамічними.
До основних об'єктів діаграми належать:



Створення діаграм

Для створення діаграми необхідно виділити діапазон даних, для відображення яких необхідно побудувати діаграму. При цьому бажано виділити одразу назви рядків та стовпців, які потрібно відобразити в діаграмі, для того, щоб вони там з'явилися автоматично і не довелося редагувати та форматувати її вручну. Потім потрібно перейти на вкладку "Вставка" і знайти там групу інструментів "Диаграммы" та обрати вид діаграми, яку ви бажаєте побудувати. Вид діаграми легко визначити по зовнішньому вигляду, адже картинки на кнопках і підписи під ними говорять самі за себе :)

Редагування та форматування діаграм

Для редагування та форматування діаграм використовують тимчасовий розділ "Работа с диаграммами". Даний розділ з'являється на екрані у рядку заголовку і тільки в тому випадку, коли діаграма виділена (для виділення діаграми потрібно клацнути по ній 1 раз лівою кнопкою миші). Розділ "Работа с диаграммами" містить три вкладки: Конструктор, Макет і Формат. 
Вкладка "Конструктор" надає користувачу можливість обирати та змінювати тип діаграми, її місце розташування. Вкладка "Макет" призначена для додавання та видалення основних об'єктів діаграми, розташування їх у потрібних місцях діаграми. Вкладка "Формат" дає можливість змінювати зовнішній вигляд основних об'єктів діаграми.  

Немає коментарів:

Дописати коментар